Archive for december

Media or Nintendo?

Posted in 1.9g with tags , , , , , , on December 3, 2007 by wiikey19g

First of all, thanks to all the posters here, I hope we’ll get to the bottom of this soon enough… Each and each day there are more cases of Wii’s that suddenly stopped reading backups.

Anyhow, today I bought new Verbatim and Sony DVD-R media and made a few more tests:

  • Wiikey Update 1.9b @ 1x, 2x and 4x
  • Wiikey Recovery 1.9b @ 1x, 2x and 4x

I burned it plain, filechopped and used 2 different burners I have here (using ImgBurn). Still no dice. Also, from a quick glance at YAOSM’s source code I don’t see why the SMG fix would require any extra “media-pickyness”. Basically it’s an LBA check and an A4 04 command which is supposed to fail on original media (so the chip has to provide a failed result when loading backups too).

Btw, I have my wii for 3 months only, and used it for a couple of hours mostly on weekends, so it’s not as if I’ve been straining the laser. What I find weird is the Dec 1st thing, on the stats I have a few referrers from google with the query “Dec 1 wiikey stopped working”. Coincidence?

EDIT: Check out these links for CycloWiz users with (probably) the same problem:

http://www.teamcyclops.com/forum/showthread.php?t=3727
http://www.teamcyclops.com/forum/showthread.php?t=3349
http://www.teamcyclops.com/forum/showthread.php?t=3538

UPDATE: A possible Wiinja Deluxe case and another CycloWiz one (both after playing SMG):

http://gbatemp.net/index.php?showtopic=65683&view=findpost&p=886308
http://www.teamcyclops.com/forum/showthread.php?t=3736

UPDATE2: Another Dec 1st one:

http://forums.maxconsole.net/showthread.php?t=91435

Advertisements